Com reparar una junta exterior al sòl de la terrassa?

12 | 08 | 19
| Consells per tu

A Finques Feliu sabem que l'existència d'humitats en un habitatge és un problema freqüent que genera molèsties i despeses a qui hi viu. En aquest sentit, els nostres serveis  de Front Office i de Facility Management estan preparats per respondre a les diverses necessitats que es puguin presentar. Ara bé, pensem que és sobrer un manteniment proactiu. 

Avui, parlem amb l'ajuda de Bricomania de com pots reparar una junta a la terrassa. Recomanem fer-ho abans que arribin les pluges de Tardor. Per cert, publicar aquest post just abans de la segona quinzena d'agost no és casual: molts anys les precipitacions notables comencen llavors.  

 Som-hi!  És quan el sol d'estiu crema, el cel és ben blau i pensem a posar-nos morens quan segurament observem  que a la nostra terrassa hi ha una junta. Pren nota de com segellar-la pas a pas:

1. Neteja la junta amb un raspall: quan veus la junta, que no és res més que una separació excessiva entre rajoles, el primer és deixar-la ben neta. Atenció, ho has de fer amb molta cura per no malmetre la tela asfàltica.

2. Prepara la massilla o màstic: quan hi ha una junta existeix perquè la massilla o màstic ha disminuït o desaparegut.  Així doncs cal "restaurar-la". En aquest sentit hem de preparar el producte seguint les indicacions del fabricant . Així usem el morter per aconseguir una massa el més homogènia possible.

3. Cerca a botigues especialitzades la massilla o màstic de la tonalitat més adient: no som artistes però l'estètica importa. 

4. Delimita bé la junta amb cinta adhesiva: La massilla necessita un breu temps de assecat. No perdis el temps durant els minuts d'assecat delimita l'espai d'acció. 

5. Aplica la massilla o màstic amb espàtula: la reparació ja pren cos. Ara és hora de restablir la massilla o màstic a la junta.

6. Desenganxa la cinta adhesiva i retira el sobrant amb una esponja. Al pas 4 hem recomanat utilitzar cinta adhesiva. Ara és hora de desenganxar-la retirar el sobrant amb compte per ser polits i fer un treball "perfecte".

Ja hem acabat!. Amb agilitat hem evitat que una "innocent" junta desemboqués en una "desagradable" filtració.

Per concloure enriquim aquest post amb un altre també del nostre blog que és bastant complementari: "Com mantenir edificis vora el mar: consells útils"  .

Esperem haver-te ajudat!